Dr. Virgil Musta: ”Cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”

Românii vor mai avea de așteptat încă două săptămâni pentru o reducere a numărului  de infecții cu coronavirus, potrivit unei estimări făcute de către medicul Virgil Musta, șeful secției II de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Virgil Musta crede că scăderea numărului de cazuri înregistrate zilnic ar fi avut loc mai devreme dacă măsurile de combatere a epidemiei erau luate mai devreme, informează Digi24.

Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a spus dr. Virgil Musta referindu-se la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică.

Musta crede că restricțiile trebuiau aplicate mai devreme

Musta crede că se impun „măsuri foarte rapide, stricte și riguroase” pentru ca trendul epidemiei în România să fie inversat.

Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, a comentat medicul infecționist.

Virgil Musta a pledat pentru implementarea de măsuri la nivel local, în funcție  de evoluția epidemiei în fiecare zonă.

Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, a conchis Virgil Musta.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică alte 1.075 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, astfel că numărul total a ajuns la 53.186. De asemenea, în ultimele 24 de ore au survenit alte 34 de decese, numărul total fiind de 2.413.

În  secțiile de terapie intensivă se  află în  acest moment 412 pacienți.

Până astăzi, 2 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.592 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 4.777 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare”, se arată în comunicatul GCS. scrie fanatik.ro