Monica Pop recunoaște: „Orice om are celule canceroase în sânge. Dar se îmbolnăvesc doar cei care fac aceste greșeli”

Cu totii avem celule maligne in organism dar sunt eliminate de sistemul imunitar. Cand imunitatea scade, celulele canceroase incep sa se acumuleze si apar tumorile canceroase, potrivit prof. dr. Monica Pop.

Cunoscutul medic oftalmolog a explicat, in cadrul unei emisiuni la TV, de ce scade imunitatea si se ajunge la cancer.

”Imunitatea scazuta ii caracterizeaza pe romani, in mod special. Factorii care duc la scaderea imunitatii sunt: depresia, boala secolului, lipsa celor minimum 6 ore de somn si alimentatia, adica lipsa proteinelor.

Un medic infectionist spunea ca niciodata sa nu pleci de acasa fara sa mananci proteine, un ou sau putina branza sau iaurt. De asemenea, vaccinul antigripal e foarte eficient.

Eu il fac de 8 ani si niciodata nu am avut nicio raceala puternica, nici cand faceam chimioterapie si aveam imunitatea scazuta”.

Medicul a vorbit si de perioada in care a luptat cu cancerul si ce ganduri i-a trecut prin minte cand a aflat diagnosticul, scrie actualitatea.biz.

”Cand am aflat diagnosticul, primul lucru la care m-am gandit si a fost o mare prostie, era sa nu fac nimic.

E o tampenie foarte mare, dar omul trece prin tot felul de stari in fata unei asemenea vesti. Era o mare greseala daca persistam in ideea de a nu face nimic.

Apoi, m-am decis sa fac tratamentul, desi nu a fost usor, si nu am lipsit nicio zi de la spital, lucru pe care ii sfatuiesc pe toti oamenii care au aceasta boala.

Sa isi gaseasca o ocupatie, sa nu se gandeasca la boala si sa nu vorbeasca deloc de boala”, a explicat dr. Pop care a tinut sa precizeze ca aceasta maladie nu este incurabila.

In ceea ce priveste simptomele, prof. dr. Monica Pop a avertizat ca boala nu are simptome evidente si ca, initial, a avut niste usoare tulburari digestive pe care le-a confundat cu sindromul colonului iritabil.

De aceea, e bine ca orice om sa isi faca un set de analize si investigatii, chiar daca are impresia ca e sanatos.

Monica Pop a explicat, în cadrul unuia dintre interviurile LiveDoc, un lucru foarte important și pe care mulți părinți nu îl știu, cât de important este să mergem cu cu copilul la medicul oftalmolog, la vârsta de 3 sau 4 ani.

”Este un lucru pe care vrem de multă vreme să-l legiferăm, consultul copilului la 3 sau 4 ani pentru că există o problemă cu totul deosebită, pe care oamenii nu o știu, chiar greu de crezut. Sunt copii care se nasc cu vicii de refracție, cu nevoie de ochelari la un singur ochi, acel ochi, ca să vadă bine, ar trebui să primească o lentilă.

Dar părintele nu are de unde să știe pentru că este total asimptomatic, nimic nu poate sugera că acel copil vede prost cu un ochi. El vede cu cu celălalt, s-a adaptat, așa știe el că e viața.

În situația în care acel ochi nu-și primește lentila de care are nevoie, creierul șterge imaginea și începe să vadă din ce în ce mai prost până ajunge să piardă definitiv vederea”, a atras atenția medicul oftalmolog.