NOI RESTRICȚII PENTRU ROMÂNI! POLONIA INTERZICE ZBORURILE DIRECTE DIN ROMÂNIA ȘI ALTE 43 DE ȚĂRI

Epidemia de coronavirus continuă să facă revagii și determină instaurarea de noi restricții. Pentru a evita o creștere a numărului de persoane infectate, Polonia introduce noi restricții de circulație.

Astfel,  începând de miercuri, Polonia interzice zborurile directe provenind din 44 de ţări. Printre țările vizate se numără și România. Noile restricții au ca scop evitarea unei intensificări a epidemiei de COVID-19, a anunţat marţi Guvernul polonez, relatează Reuters.

Alături de România pe lista celor 44 de țări se află și Spania, Statele Unite, Malta, Muntenegru, Mexicul, Brazilia, Argentina şi India. În schimb Rusia şi China urmează să fie retrase de pe listă, scrie presa poloneză.

Varşovia ia această decizie în cadrul altor măsuri vizând o restrângere a vieţii sociale în regiunile cele mai afectate din Polonia, în contextul în care Guvernul încearcă să îndiguiască o răspândire a noului coronavirus, fără să recurgă la o izolare generalizată, potrivit News.ro.

Pe de altă parte, conform noilor reguli, polonezii pot să călătorească cu avionul în orice ţară, cu condiţia să folosească doar zboruri indirecte, prin ţări care nu figurează pe o listă cu interdicţii.

Până în prezent, Polonia a înregistrat 67.922 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 şi un total de 2.000 de decese.

Coronavirus în România

Până astăzi, 1 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 88.593 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 38.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.175 de  pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.053 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 586 de persoane au fost reconfirmate pozitiv scrie cancan.ro