MONICA ANISIE, NOI DETALII DESPRE ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR 2020-2021. CUM SE VA FACE ROTIREA ELEVILOR: „CLASELE NU TREBUIE…”

Monica Anisie a făcut noi precizări despre începerea anului școlar. Se pare că în cazul școlilor care funcționează pe

sistemul hibrid, jumătate din elevi vor veni la școală, în timp ce cealaltă jumătate de elevi vor susține cursurile în varianta online. La 2 săptămâni, rolurile se vor inversa.

Mai este foarte puțin până când clopoțelul noului an școlar va suna pentru elevi. Situația epidemiologică din România,

cauzată de COVID-19 va duce, anul acesta, la desfășurarea cursurilor într-o manieră total diferită.

O oarte din elevi vor învăța de acasă, alții vor veni la școală. La 2 săptămâni, rolurile se vor inversa

Pentru a evita expunerea elevilor pericolului infectării cu noul coronavirus, s-au luat măsuri drastice.

Monica Anisie a făcut precizări de ultim moment în legătură cu acest aspect al educației din România.

„Clasele nu trebuie împărțite neapărat în două. Aici vorbim despre o analiză a spațiului. Inițial, regula a fost ca distanța între

elevi să fie de 2 metri, față-spate-lateral, însă acum, Organizația Mondială a Sănătății prevede o distanțare fizică de numai un metru.

Deci, dacă spațiul clasei respective permite să fie prezenți fizic mai mulți elevi decât 15, cu distanțare de un metru sau cu separatoare, rămâne decizia la nivel de unitate de învățământ”, a explicat Monica Anisie.

Ministrul educației a vorbit și despre școlile care

adoptă sistemul hibrid: respectiv o jumătate din elevi la școală, o jumătate acasă, pe cursuri online și rotație între ei la 2 săptămâni.

Monica Anisie susține că elevii care vor sta acasă vor urmări orele desfășurate de colegii lor, în sălile de clase, așa că profesorii nu vor fi nevoiți să țină de două ori orele.

Ministerul Educației a făcut pasul înapoi! Nu mai trebuie declarația

Monica Anisie a declarat pentru StiriEdu.ro că i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să elimine declarația pe proprie răspundere

din partea părinților, informează Mediafax.„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere

din partea părintelui și acesta a fost de acord.

Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine (marți – n.a.), nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie. scrie cancan.ro