LUDOVIC ORBAN A FĂCUT ANUNȚUL. SE ÎNTOARCE SAU NU ROMÂNIA LA STAREA DE URGENȚĂ? „DE 5 SĂPTĂMÂNI AM OPRIT…”

În contextul pandemiei de coronavirus, Ludovic Orban a făcut noi precizări cu privire la revenirea României la Starea de Urgență.

Premierul susține că lucrurile sunt sub control, iar o astfel de măsură nu este necesară. 

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre revenirea României la Starea de Urgență. Pentru că în ultimele săptămâni s-au înregistrat mai puține cazuri de infectare cu COVID-19, acesta susține că o asemenea măsură nu este necesară.

„Nu există un astfel de scenariu. După cum vedeți, de cinci săptămâni am oprit creșterea numărului de infectări, ba chiar am avut două săptămâni o uşoară tendinţă de descreştere a numărului de cazuri.

Sigur, descreşterea nu e aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control, am limitat răspândirea virusului,

capacitatea de tratare nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim”, a spus Ludovic Orban.

Mai mult, Ludovic Orban a mai precizat că luni, 14 septembrie, va fi prelungită Starea de Alertă pentru încă o lună, în România.

Ludovic Orban, criticat de Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu consideră că Ludovic Orban este depășit de situație, în ceea ce privește redeschiderea școlilor,

astfel că riscul apariției unor noi focare de infecție este major. Premierul insistă în a trimite copiii la școală, numai că ”insecuritatea” rămâne la ordinea zilei.

„Ludovic, te joci cu focul! Toți (părinți, elevi și dascăli) vedem haosul în care vrei să înceapă școala! În loc să vezi și

să recunoșți acest lucru insișți să ne trimiți copiii la cursuri în condiții de insecuritate. Petreci mai mult timp în campanie electorală decât să te gândeșți la soluții pentru școală și ne spui să ne trimitem copiii la școală pe riscul nostru.

Păi, dacă îi trimitem pe riscul nostru și voi nu faceți nimic, la ce naiba mai avem nevoie de guvernul vostru?”, întreabă liderul ALDE în mediul online. scrie cancan.ro