India vrea să autorizeze de urgenţă un vaccin pentru noul coronavirus

India analizează autorizarea de urgenţă a unui vaccin împotriva noului coronavirus, în special pntru vârstnici şi persoane

care lucrează în medii foarte riscante, în condiţiile în care numărul infecţiilor din ţară a depăşit 4,75 de milioane.

În ultima lună, India a raportat zilnic peste 1.000 de decese din cauza Covid-19, iar numărul total de morţi provocate de această boală este de 78.586, potrivit celor mai recente date.

La nivel global, numai Statele Unite au un număr mai mare de infecţii cu noul coronavius, dar de la jumătatea lunii august India înregistrează un număr mai mare de cazuri zilnice.

”India analizează autorizarea de urgenţă a vaccinării împotriva Covid-19. Dacă va exista un consens, am putea să luăm decizia, în special în cazul persoanelor vârstnice şi a oamenilor care lucrează în medii cu risc ridicat”, a declarat ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan.

Vardhan a spus că programul studiilor clinice de fază a 3-a va fi scurtat prin acordarea autorizaţiei de urgenţă.

Primele rezultate ale studiilor clinice, în primul trimestru din 2021

Dar a subliniat că în studiile clinice nu vor exista scurtături şi că vaccinul va fi distribuit numai atunci când guvernul se va putea asigura că este sigur şi eficace.

El a mai spus că nu a fost stabilită o dată pentru lansarea unui vaccin, dar a adăugat că rezultatele studiilor clinice ar trebui să fie clare în primul trimestru al anului 2021.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a raportat 94.372 de cazuri noi de Covid-19 şi 1.114 decese.

Numărul mare de cazuri de Covid-19 a îngreunat eforturile guvernului de a relansa economia, care în perioada aprilie-iunie s-a contractat cu 23,9%. scrie stirileprotv.ro