IMAGINI INCREDIBILE. O EDUCATOARE A PLIMBAT COPIII CU SFOARA, PENTRU CA ACEȘTIA SĂ PĂSTREZE DISTANȚA SOCIALĂ

Redeschiderea unităților de învățământ a fost una diferită anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus.

Sute de mii de copii au călcat pragul grădinițelor și al școlilor, însă nu au fost echipați doar cu rechizite și uniforme, ci și cu măști de protecție și dezinfectant. 

Luni, redeschiderea noului an la grădinițe și școli s-a desfășurat total diferit, din cauza pandemiei de COVID-19.

O educatoare a găsit o metodă cel puțin interesantă de a le arăta elevilor din clasa pregătitoare cum să mențină distanțarea socială, impusă de autorități.

Mihai Gâdea a fost cel care a prezentat, la Sinteza Zilei, un clip video în care apare educatoarea cu pricina, care plimbă elevii legați cu mâinile de o sfoară, pentru a păstra distanța socială.

„Din perspectiva educatoarei, ea are următoarea problemă, copiii nu trebuie să stea înghesuiţi unul lângă celălalt. Şi ea încearcă să găsească o soluţie. Pe de altă parte, toată scena asta putem să o privim din perspectiva unui copil

care intra în clasa întâi şi pentru care prima lui amintire este că merge la şcoală, i se face o buclă, şi la cătuşe sunt bucle, i se face o buclă,

i se bagă mâna acolo şi este târât în acest drum de către învăţătoare. Care este impactul emoţional pentru copilul acela?”, a spus Mihai Gâdea, despre filmulețul cu pricina.

Imaginile au fost, rapid, comentate și de Mirela Vaida

Mirela Vaida a intervenit și ea în acest subiect și a comentat imaginile în care copiii sunt plimbați cu sfoara de către educatoare.

„La prima impresie pare o chestiune brutală, pentru că este vorba de nişte copii care merg cu o sfoară. Dar eu pot să o înţeleg şi pe doamna învăţătoare, ca să-i pună la distanţă. De ce? Pentru că nu există norme metodologice.

Pentru că aceşti profesori, săracii, răspund cu profesia, cu onoarea, cu capul lor. Pentru că nu răspunde nimeni altcineva”, a comentat şi Mirela Vaida, prezentatoarea de la Acces Direct. scrie cancan.ro