Un medic virusolog, interzis pe Twitter. ”Ei nu vor ca oamenii să știe adevărul”

Twitter i-a suspendat contul unui medic virusolog care pretinde că noul coronavirus a fost creat într-un laborator din Wuhan, după ce acesta a publicat un raport cu ”probe” care îi susțin teoria.

Recent, contul lui Li-Meng Yan a fost șters după ce aceasta a acuzat China că a dezvoltat intenționat și apoi a eliberat virusul care determină Covid-19.

Pe pagina acesteia de Twitter, a rămas doar mesajul: ”Cont suspendat. Twitter suspendă orice cont care violează regulile Twitter”.

Nu este foarte clar care este mesajul pentru care Yan a fost penalizată de Twitter.

Într-un interviu pentru Fox News, Yan spună că a fost interzisă pentru că ”Ei nu vor ca oamenii să știe adevărul”.  Yan, care a fost cercetător la Hong Kong School of Public Health, a declarat că

noul coronavirus a fost ”creat de oameni și nu de natură. Am probe care arată de ce ei pot face asta, ce au făcut și cum au făcut-o”, a mai spus ea pentru Fox News. 

”Lumea științifică păstrează tăcerea… nimeni nu dorește ca oamenii să afle adevărul. De aceea am fost suspendată, sunt oprimată și sunt o țintă pentru Pardidul Comunist din China, care dorește ca eu să dispar”.

După ce Yan a publica un raport în care susține teoria conform căreia China a creat virusul în laborator, mai mulți oameni de știință au decis că raportul nu are substanță și ”nici un pic de credibilitate”.

Yan, care a fugit în Statele Unite în luna aprilie, spune că a lucrat la Hong Kong School of Public Health – un laborator de referință

pentru Organizația Mondială a Sănătății – înainte să fie dată afară pentru că a încercat să avertizeze oamenii, în luna decembrie 2019, că virusul se transmite de la om la om. scrie perfecte.ro