NELU TĂTARU A FĂCUT ANUNȚUL: CÂND VINE VACCINUL ANTI-COVID 19 ÎN ROMÂNIA

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut anunțul cu privire la vaccinul anti-COVID-19. Când va ajunge acesta și în România?

Nelu Tătaru declara că România ar putea beneficia de un vaccin împotriva noului coronavirus în primul trimestru al anului viitor, însă, până atunci, românii trebuie să respecte regulile. 

”Comisia Europeană are în discuţie, în acest moment, în evaluare şi contractarea cu 6 firme producătoare. Sunt deja două care au semnat contractul.

Noi suntem acolo, urmează ca în primul trimestru al anului viitor să beneficiem de un prim vaccin şi în prima jumătate să putem să îl şi facem la noi în ţară”, a declarat Tătaru la Digi 24.

Nelu Tătaru a făcut anunțul: când vine vaccinul anti-COVID 19 în România

De asemenea, ministrul Sănătăţii a precizat că imunizarea se face fie trecând prin boală, fie având un vaccin. ”Această pandemie poate fi trecută doar cu respectarea unor reguli. Nu putem să ne imunizăm, decât

trecând prin boală sau având un vaccin. Nu ştiu dacă ne permitem să trecem prib boală, în acest moment, forţat. Atunci vom

aplica acele reguli şi măsuri care ne-au făcut ca până acum să gestionăm destul de bine această pandemie”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a mai declarat că studiul de prevalenţă continuă, dar într-un ritm mai scăzut. ”Studiul de prevalenţă continuă într-un ritm mai scăzut.

Procentul era de 3,86 era la ultimele studii şi ultimele calcule făcute, după primele 12.900 de probe de ser prelevate”, a punctat ministrul Sănătății. scrie cancan.ro