Ludovic Orban spune că nu vor mai fi introduse restricții noi: „Omul nu s-a născut cu cravata la gât”

Ludovic Orban a anunțat că nu se gândește la introducerea unoi restricții, în viitorul apropiat. În contextul pandemiei de coronavirus, premierul României a spus că rămâne în latitudinea oamenilor să fie responsabili și să se protejeze.

  • Premierul spune că singura opțiune este ca oamenii să se obișnuiască.
  • Drept urmare, nu se gândește la noi restricții în viitorul apropiat.

Prezent la o conferință de presă, miercuri, Ludovic Orban a explicat că până la descoperirea unui vaccin, cea mai bună soluție pentru cetățeni este să învețe să trăiască cu virusul.

Premierul a mai spus că fiecare va trebui să fie responsabil de sănătatea lui și că viața va fi din ce în ce mai normală odată ce tot mai mulți oameni vor învăța cum să se protejeze corect.

Ludovic Orban nu vrea noi restricții

Prim-ministrul consideră că cea mai bună strategie este constanta informare și educare a oamenilor, pentru ca aceștia să învețe tehnicile corecte de protejare.

„Omul nu s-a născut cu cravata la gât, de exemplu, cu toate astea, ne-am obişnuit cu cravata la gât, omul nu s-a născut încălţat”, 

a explicat Ludovic Orban, făcând o comparația cu faptul că oamenii trebuie să poarte măști de protecție în această perioadă.

La ultimul bilanț, România a înregistrat 1.111 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, numărul total depășind 100.000 de îmbolnăviri.

Luni, Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, marcând a patra extindere din luna mai și până acum. scrie spynews.ro