Decizie de ultima ora. Alegerile au fost anulate intr-un oras din Romania! Cetatenii sunt chemati din nou la urne

Alegerile au fost anulate intr-un oras din Romania! Biroul Electoral Central (BEC) a admis cererile formulate de Partidul National Liberal – Filiala Caras-Severin si Organizatia Moldova Noua cu privire la anularea alegerilor in Circumscriptia electorala nr. 6, Moldova Noua, judetul Caras-Severin.

Totodata, Biroul Electoral Central anuleaza alegerile pentru functia de primar si candidatura la functia de primar al orasului a lui Torma Adrian Constantin din partea Aliantei electorale PSD – Pro Romania.

Hotararea a fost luata in urma contestatiei facute de Partidul National Liberal. Reprezentantii partidului au reclamat erori grave in completarea proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votarii, precum si numeroase incidente aparute in anumite sectii de votare.

Alegerile au fost anulate intr-un oras din Romania!

„Biroul Electoral Central constata ca domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru functia de primar al orasului Moldova Noua cu toate ca, prin hotarare judecatoreasca definitiva, pronuntata in temeiul art. 54 din Legea nr. 115/2015 si care beneficiaza de autoritate de lucru judecat, candidatura sa fusese in mod definitiv respinsa pentru neindeplinirea in mod cumulativ a conditiilor legale (…)

O atare participare a Aliantei Electorale PSD-Pro Romania in competitia electorala a fost posibila ca urmare a faptului ca acest competitor electoral a insistat si a obtinut admiterea candidaturii domnului Torma Adrian Constantin pentru functia de primar al orasului Moldova Noua la alegerile locale din anul 2020 dupa pronuntarea hotararii judecatoresti definitive si cu ignorarea efectelor acesteia, cu incalcarea vadita a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 si fara indeplinirea conditiilor legale pentru a putea candida pana la data de 18.08.2020, cand s-a incheiat perioada de depunere a candidaturilor”, mentioneaza BEC in decizia de anulare.

Prin urmare, Biroul Electoral Central dispune repetarea scrutinului electoral la data de 11.10.2020. scrie fabricatinromania