Bucureștiul, din nou în stare de urgență? Anunț de ultimă oră lansat de Nelu Tătaru

Din cauza numărului record de noi cazuri de infectare cu virusul ucigaș, acum, se pune problema reintroducerii stării de urgență! Ce anunț de ultimă oră a făcut Nelu Tătaru, ministrul Sănătății?

  • Bucureștiul, din nou în stare de urgență?
  • Anunț de ultimă oră lansat de Nelu Tătaru!
  • Ce a declarat ministrul Sănătății?

În contextul în care numărul cazurilor de infectare cu virusul ucigaș din China a înregistrat un nou record în țara noastră, oamenii se tem din ce în ce mai tare pentru viețile lor, dar mai ales dacă vorbim

despre reintroducerea stării de urgență. Nelu Tătaru a oferit mai multe declarații cu privire la acest aspect și a vorbit despre zonele ce vor fi carantinate.

Bucureștiul, din nou în stare de urgență?

Ministrul Sănătății susține că, în cazul în care vom depăși 3.000 de cazuri de infectare cu coronavirus,

autoritățile statului vor reintroducere perioada de carantinare. De asemenea, dacă anumite spitale sau centre de

bătrâni sunt cele care ridică cifrele la un nivel record, atunci doar acestea vor fi carantinate.

“Când indicele va fi peste 3, se va introduce carantina. Dacă indicele este peste 3 din cauza cazurilor din spitale, din centrele de bătrâni, se carantinează instituțiile respective, nu localitatea”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit România TV.

Totodată, Nelu Tătaru a ținut să demonteze specualțiile conform cărora locurile de pe secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din Capitală ar fi pline.

Ministrul a declarat că sunt locuri în toate spitalele, nu la capacitate maximă, într-adevăr, însă există.

„Locuri în spitale sunt, nu este capacitate maximă. (…) În toate spitalele sunt locuri”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24. scrie spynews.ro