Ce înseamnă scenariul roșu și când se închid școlile! Lista măsurilor luate în Capitală din cauza infectărilor cu COVID-19!

În timpul pandemiei, ați auzit de multe ori despre scenariul verde, galben și cel roșu, dar probabil nu știți la ce se referă mai exact acești termeni sau în ce condiții se închid școlile.

Iată care este lista completă a măsurilor aplicate în Capitală din cauza infectărilor cu coronavirus!

  • Ce înseamnă scenariul roșu și când se închid școlile!
  • Lista măsurilor luate în Capitală din cauza infectărilor cu COVID-19!

Ce reprezintă scenariul roșu și în ce condiții vor fi închise școlile

Scenariul roșu este varianta cea mai pesimistă dintre cele trei, pentru că indică faptul că într-o localitate există mai mult de trei cetățeni care au fost depistați pozitiv cu COVID-19 raportat la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În același timp, ce trebuie să știți este că în scenariul roșu școlile se închid complet. Astfel, în acest caz, elevii vor urma orele online.

Ce restricții au fost aplicate în Capitală din cauza infectărilor cu coronavirus

Coronavirusul continuă să facă victime și în țara noastră. Din cauza numărului ridicat de infectări cu COVID-19, în București au fost aplicate niște restricții ce vor rămâne în vigoare pentru o perioadă de 7 zile sau până ce lucrurile vor reveni la normal. Acestea sunt:

– Toate unitățile de învățământ care au fost afectate de infectarea cu coronavirus vor trece în scenariul roșu dacă se ajunge la trei elevi. Deocamdată nu avem, iar obligația de a comunica public revine Inspectoratului Școlar, dacă va fi cazul.

– În ceea ce privește prezența cetățenilor în apropierea școlilor, s-a impus ca masca de protecție să fie purtată de la copii peste 5 ani și adulți în intervalul 7:45 – 21:15. De delimitarea acestor zone se vor ocupa atât Primăria Generală, cât și primăriile de sector. Acest lucru se poate face chiar și vopseaua, indicând faptul că se află la 100 de metri față de unitatea de învățământ.

– Activitatea operatorilor economici care prestează servicii de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor cu publicul este interzisă în Capitală.

– Singurele care fac excepție de la această regulă sunt unitățile de cazare, mai exact hotelurile, pensiunile și alte asemenea. În acest caz este permisă servirea în interior numai pentru cetățenii care sunt cazați în aceste clădiri.

– Nici activitatea sălilor de spectacole, concerte și alte asemenea nu mai este permisă în Capitală. Acestea se vor relua doar după ce rata va ajunge din nou sub 1,5 la mie.

– Activitățile de control sunt intensificate în cazul piețelor, târgurilor, transportului în comun și perimetrul unităților școlare.

– Angajații care sunt afectați de restrângerea activității economice – HoReCa și spectacole vor fi ajutați prin măsuri de sprijin, conform potrivit OUG 120/2020.

– În ceea ce privește procesiunile religioase, acestea nu sunt interzise. În schimb, s-a interzis pelerinajul.

– Cinematografele, teatrele și spectacolele se vor închide. scrie spynews.ro