S-au anunțat noi restricții în București! Prefectul Capitalei a dat vestea

S-au anunțat noi restricții în București odată ce țara noastră a înregistrat un nou bilanț covid record : avem 2958 cazuri de infectare în 24 de ore și 82 de decese. 

Astfel, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea sălilor de jocuri de noroc, a barurilor, cluburilor și discotecilor. Totodată, s-a micșorat distanța din jurul scolilor unde este obligatorie masca.

Noi restricții. Ce se întâmplă cu școlile

Este cel mai mare bilanț zilnic raportat în România de la debutul pandemiei.Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență  a impus noi restricții, odată ce România a înregistrat un nou bilanț covid foarte îngrijorător:  în ultimele 24 de ore,  s-au înregistrat 2958 cazuri de infectare  și 82 de decese. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că în ședința CMSU s-au mai luat trei hotărâri:

-închiderea barurilor, cluburilor și discotecilor, care nu erau menționate în adresa de la Direcția de Sănătate Publică,

-micșorarea distantanței în jurul școlilor în care este obligatorie purtarea măștii – de la 100 de metri la 50 de metri,

-închiderea cazinourilor și sălilor de jocuri, cu excepția jocurilor de pariuri și loterie în care doar se plasează bilete.

Școlile nu se vor închide, a mai spus prefectul.

Restricții după restricții

Noile restricții vin la scurt timp după ce autoritățile au mai decis, marți seară, închiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de spectacole și saloanele unde au loc acestea.

De asemenea au interzis și participarea la evenimentele religioase a celor care nu sunt din localitatea unde au loc. Ceea ce se întâmplă acum cu pelerinajul Sfintei Parascheva, din  Iași.

Luni, la prânz, sute de persoane au stat la coadă pentru a ajunge la racla Sfintei, iar timpul de aşteptare a fost de aproximativ 30 de minute. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a luat decizia de a nu mai scoate racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, după ce pelerinajul pentru credincioșii

din afara municipiului Iași a fost interzis. De altfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a luat decizii radicale. Trebuie menționat că măsurile sunt valabile în perioada 8 – 15 octombrie, pe perioada desfășurării sărbătorii religioase ocazionate de Hramul Sfintei Cuvioase .Parascheva, în municipiul Iași.

Total cazuri și decese

Până astăzi, au decedat în total 5.203 persoane diagnosticate cu COVID-19, iar cazuri confirmate avem în total 142.570. scrie redactia.ro