Cea mai tare veste a momentului despre COVID. Se anunță sfârșitul pandemiei?

Pandemia de coronavirus face ravagii pe întreg globul de mai bine de șapte luni de zile, iar ridicarea restricțiilor din mai multe țări au dus la o creștere alarmantă a numărului de noi infectări. Totuși, situația s-ar putea schimba radical după ultima informație primită.

Potrivit Yonhap, suntem din ce în ce mai aproape de uciderea virusului după ce compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion susţine că o substanţă pe care a dezvoltat-o s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul împotriva COVID-19 şi a anunţat luni că va realiza noi studii clinice asupra acesteia, informează agerpres.

Substanţa, denumită CT-P59, va fi administrată unui număr de circa 1.000 de persoane, inclusiv pacienţilor asimptomatici şi celor care au intrat în contact cu pacienţi cu COVID-19.

În ceea ce privește efectuarea noilor teste clinice, acestea ar urma să aibă loc după ce compania a finalizat cu succes prima fază a studiilor clinice pe 32 de voluntari sănătoşi care nu au contractat coronavirusul.

Totodată, de menționat este faptul că, separat, CT-P59 se află în prezent în faza a doua şi a treia a studiilor clinice atât în Coreea de Sud, cât şi în străinătate.

Faza a doua este în lucru

De asemenea, potrivit sursei citate, în prezent, compania desfăşoară faza a doua a studiilor clinice de testare pe aproximativ 300 de persoane cu simptome uşoare şi severe ale virusului, ceea ce va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19 şi siguranţa sa generală.

Faza a treia a studiilor clinice va fi realizată pe aproximativ 720 de persoane pentru a vedea dacă substanţa este eficientă împotriva infecţiilor virale, potrivit gigantului farmaceutic.

Compania Celltrion a declarat că, în afară de Coreea de Sud, a solicitat studii clinice pentru CT-P59 în Statele Unite, România şi alte trei ţări ca parte a eforturilor sale continue de a găsi mijloace de tratament viabile pentru a combate pandemia de COVID-19.

Situația se agravează

Pandemia continuă să facă ravii pe între globul. A fost înregistrat al treilea record consecutiv al noilor cazuri de coronavirus la nivel global. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) informează pe site-ul său că sâmbătă s-au înregistrat 383.359 de infectări, cu 7,9% în plus față de cele 355.244 înregistrate vineri.

De asemenea, joia trecută a fost atins un nou vârf, cu 343.467 de infectări. După cum este bine cunoscut, sâmbătă, bilanțul cazurilor în lume a depășit pragul de 37 de milioane și, potrivit Universității Johns Hopkins, se ridică în prezent la 37.105.925, inclusiv 1.071.388 de morți.

Și în Europa s-a înregistrat sâmbătă al doilea record zilnic consecutiv de cazuri de coronavirus, susține Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 123.684 de infectări,

cu aproximativ 8,3% mai multe față de recordul precedent de 114.227 de cazuri, înregistrat vinerea trecută. Potrivit OMS, bilanțul total al infectărilor în Europa este în prezent de 6.809.678, notează Ansa.  scrie capital.ro