PRIMUL BRITANIC INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS A MURIT ÎN CHINA.

Connor Reed, un tânăr de 26 de ani, considerat primul britanic care s-a infectat cu noul coronavirus, a decedat într-un spital din Wuhan. Tânărul a murit după o perioadă extrem de grea, a anunțat mama sa. 

El lucra ca profesor de limba engleză la un colegiu din Wuhan, în China, când s-a îmbolnăvit, în noiembrie 2019.

Britanicul a fost internat în spital, a dat semne că-și revine, dar în cele din urmă, a pierdut lupta cu boala.

Potrivit sursei citate, Connor a fost găsit mort la reședința sa de la Universitatea Bangor, săptămâna trecută.

În martie, Connor Reed declara că, la finalul anului trecut, a observat mici schimbări ale stării sale generale,

cu toate că pe atunci nu bănuia despre ce este vorba de fapt. Curând, tânărul a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, devenind astfel primul cetăţean britanic declarat infectat.

În ziua de 25 noiembrie 2019, Reed s-a simţit pentru prima dată cu adevărat rău: „Mi-am spus că e o simplă răceală”, 

a povestit el pentru Sky News. „Dar tocmai asta este problema cu noul coronavirus, evoluează în etape. Totul a început exact ca o răceală.”

Medicii consideră că răceala s-ar fi putut suprapune cu virusul, fiind vorba de o coincidenţă, dar nu exclud nici varianta potrivit căreia bărbatul simţea deja simptome ale COVID-19, potrivit Mediafax.

A continuat să meargă la școală

Deşi avea sinusurile inflamate şi acuza dureri musculare intense, pentru Connor partea cea mai neplăcută a bolii nici nu se manifestase încă. Aşteptând să se vindece de „gripă” şi să revină la şcoală, tânărul s-a trezit într-o dimineaţă incapabil să mai respire. „M-am speriat foarte tare, credeam că voi muri.”

Reed a continuat să meargă la locul de muncă până când, la începutul lunii decembrie, a fost „lovit” de o gripă extrem de puternică. „Îmi era foarte rău. Tuşeam îngrozitor şi, mai apoi, mi-am pierdut vocea.

Unul dintre prietenii mei irlandezi mi-a recomandat să beau whisky amestecat cu miere caldă şi, sincer să fiu, asta chiar m-a ajutat.

Desigur, nu afirm că reţeta ar fi un remediu împotriva coronavirusului, dar m-am simţit mai bine.”

Starea sa de sănătate nu s-a îmbunătăţit, aşa că a decis să meargă la spital. Pe 5 decembrie a făcut analize de sânge, radiografii şi teste pentru boli respiratorii. Rezultatele primite în ziua următoare indicau doar pneumonie,

diagnostic pe care Reed nu l-a considerat îngrijorător, cu atât mai mult cu cât acesta declară că are un stil de viaţă sănătos. scrie cancan.ro