Când se întorc copiii la școală. Anunțul îngrijorător făcut de Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus când vor reveni elevii pe băncile școlilor.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus miercuri, 4 noiembrie, în timpul unei vizite la Sibiu, că elevii nu se vor întoarce la școală până când numărul infectărilor nu va scădea. Anunțul a fost făcut în cea mai neagră zi de la debutul pandemiei, când România înregistrează 8.651 de cazuri noi de coronavirus.

Nelu Tătaru a făcut mai multe lămuriri după ce au apărut în spațiul public informaţii conform cărora autorităţile centrale iau în calcul varianta reluării graduale a cursurilor faţă în faţă în şcoli şi că ar analiza redeschiderea graduală a grădiniţelor şi a şcolilor, cu începere de la clasele mici, indiferent de rata de răspândire a COVID-19 în rândul populaţiei, potrivit Digi24.  

În acest context, ministrul Sănătății a declarat că Guvernul va lua măsuri în funcție de evoluția pandemiei. „Se analizează permanent la Ministerul Educaţiei fiecare componentă, este o analiză şi se aplică în contextul evoluţiei”, a spus Tătaru. Mai mult, el susține că autoritățile vor lua în calcul noi soluții pentru ca elevii să se întoarcă la școală dacă numărul de îmbolnăviri cu Covid o să scadă. „E nevoie să scadă numărul de infectări”, a mai spus acesta, potrivit sursei citate.

România doboară noi recorduri negative în lupta cu COVID-19.

Miercuri, 4 noiembrie, este cea mai neagră zi pentru români, de la începutul pandemiei. Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.651 de cazuri noi, cu aproape o mie mai mult față de ultima raportare.  În acest interval au fost efectuate 35.964 de teste. Și numărul persoanelor decedate în 24 de ore este cel mai mare de până acum, cu 146 de morți, în timp ce la terapie intensivă este tot o cifră record de 1.001 pacienți aflați în stare gravă.

Până astăzi, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 186.260 de pacienți au fost declarați vindecați, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Record de morți, în 24 de ore

În intervalul 03.11.2020 (10:00) – 04.11.2020 (10:00) au fost raportate 146 decese (77 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași,

Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 48 decese la categoria de peste 80 de ani.

138 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Până astăzi, 7.419 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Până astăzi, 7.419 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.867. Dintre acestea, 1.001 sunt internate la ATI. scrie wowbiz.ro