Intrăm sau nu în carantină după alegerile parlamentare? Anunțul de ultimă oră al lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români, în cadrul unei conferințe de presă, la respectarea noilor măsuri, ce vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie, după ce bilanțul de astăzi al infectărilor a depășit pragul de 10.000.

De asemenea, președintele a dat și răspunsul mult așteptat. Astfel, a clarificat dacă tara noastră intră sau nu în lockdown după alegerile parlamentare.

Klaus Iohannis a ieșit vineri în fața opiniei publice, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un bilanț de peste 10.000 de infectări în ultimele 24 de ore.

În aceste condiții, pentru că seara trecută, împreună cu Ludovic Orban, a anunțat noi măsuri ce vor intra în vigoare de luni, acum președintele a ieșit și a tras un semnal de alarmă.

Întrebat dacă după data de 6 decembrie, atunci când vor fi alegerile parlamentare, trebuie să ne așteptăm la o carantină ca cea din primăvară, Iohannis a subliniat că măsurile impuse acum ne duc către o viață normală, nu către un lockdown.

România nu va intra în lockdown după alegerile parlamentare

”Eu cred că măsurile pe care le-am decis sunt destul de ferme care să ne permită să avem o viață cât de cât apropiată de normalitate și după alegeri să nu intrăm într-o fază gravă de lockdown”, a spus Klaus Iohannis.

Astfel, Iohannis îndeamnă populația la respectarea tuturor regulilor noi ce vor intra în vigoare de săptămâna viitoare, pentru, spune el, a învinge virusul ucigaș din China.

”Pandemia din păcate este îngrijorătoare. Ați văzut datele, am trecut efectiv de 10.000 de persoane și am prevăzut această situație. Împreună cu Guvernul am decis noi măsuri pentru a încetini răspândirea virusului în populație.

Acum noi toți românii trebuie să fim o echipă și să trecem cu bine peste această pandemie. Multe din măsurile care au fost decise ieri au fost așteptate și discutate cu experți și specialiști și așteptăm primele rezultate. Abia peste două sau trei săptămâni se vor vedea. Ele vor fi puse în practică astăzi, mâine, poimâine, dar necesită un timp destul de lung, pentru a produce rezultate”, a mai spus președintele țării. scrie spynews.ro