Restricțiile rămân în vigoare până la apariția unui vaccin anti-Covid-19! Anunțul făcut de Klaus Iohannis: “Nu există o altă soluție”

Președintele României a anunțat în această seară că restricțiile impuse în momentul de față vor rămâne în vigoare până la apariția unui vaccin anti-Covid-19. Klaus Iohannis a mai precizat că nu există o altă soluție pentru a preveni răspândirea în masă a coronaviruslui.

  • Restricțiile vor rămâne în vigoare până la apariția vaccinului
  • Klaus Iohannis a făcut un anunț important

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, după ședința susținută cu premierul, mai mulţi membri ai Guvernului, dar şi medici şi specialişti epidemiolologi, că măsurile și restricțiile aplicate

în momentul de față vor rămâne în vigoare până la apariția unui vaccin anti-Covid-19. Potrivit acestuia, nu există o soluție mai potrivită pentru a diminua răspândirea în masă a coronavirusului.

“Până când nu vom avea un vaccin eficient, nu există o altă soluţie decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe, pentru a plafona curba infectărilor.”, a spus Klaus Iohannis.

Restricțiile rămân în vigoare până la apariția vaccinului

Conform declarației președintelui este singura strategie care funcționează în situația de față, fiind adoptată și de toate țările care se confruntă cu un număr alarmant de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Cu toate că restricțiile nu sunt pe placul multor cetățeni, acestea au ca scop diminuarea răspândirii coronavirusului în rândul populației și evitarea supraaglomerării spitalelor. La aproape un an

de zile de la apriția pandemiei de coronavirus, care a schimbat complet modul de viață al oamenilor, restricțiile încă fac parte din strategia de combatere a virusului.

În ceea ce privește apariția unui vaccin, veștile sunt îmbucurătoare. Recent, președintele a anunțat că primele doze vor fi distribuite în România în primul trimestrul al anului următor, urmând ca în primăvară să fie vaccinate și persoanele care nu fac parte din sistemul medial sau din categoriile persoanelor cu risc.

„În baza convențiilor făcute în Uniunea Europeană, toate statele europene vor primi în același timp prima tranșă.

Deci în momentul în care va fi disponibil și va putea fi livrată prima tranșă, toate statele europene vor primi cota corespunzătoare din prima tranșă, apoi din a doua tranșă și așa mai departe.”, a anunțat Klaus Iohannis. scrie spynews.ro