Corina Chiriac, aspru criticată după ce a prezentat un tratament naturist anti-Covid. Medic: „Acesta este un teren minat pe care e bine să nu calci”

Corina Chiriac a devenit virală, după ce a prezentat un tratament anti-COVID-19.

Corina Chiriac a postat pe contul personal de Facebook un tutorial în care le arată oamenilor cum se pot proteja și trata de Covid-19. Medicii susțin că leacul prezentat de cântăreață este periculos și nu îl recomandă nimănui.

Cântăreaţa în vârstă de 71 de ani vrea să le ofere tuturor posibilitatea de a se proteja de coronavirus. Astfel, Cristina Chiriac le-a arătat oamenilor cum are grijă să țină virusul la distanță. Totuși, postarea ei a fost criticată de Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni.

„Pentru că suntem în anotimpul „răcelilor” vreau să vă amintesc un leac fără vârstă pe care îl practic eu şi care este un excelent AntiCovid. Răceala este o hipotermie, deci trebuie înainte de toate să reîncalzim corpul . Dacă deja ne curge nasul, ne ustură ochii şi ne „țin” muşchii spatelui, trebuie să încălzim capul. Iată cum mă vindec eu şi ce „secrete” folosesc. Mulţumesc pentru atenţie si vă doresc sănătate”, a scris Corina Chiriac pe Facebook.

„Mă acopăr cu un prosop mare și gros, apoi mă aplec peste apa fierbinte. Stau deasupra apei 30, 40 de minute. Inspir pe nas, și pe gură, pe rând. La peste 56 de grade, virusul Corona moare. Opțional ascult în acest timp muzica de relaxare și îmi închipui numai stari frumoase”, explică cântăreața procedeul.

Tratamentul propus de Corina Chiriac, periculos pentru oameni

Leacul prezentat de artistă este aspru criticat de medici. Doctorul Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, demontează teoriile explicate de Corina Chiriac și spune că este periculos pentru organism să inhaleze aburi fierbinți.

„Nu există studii care să demonstreze orice efect benefic al inhalării de abur cu aspirină. Cu atât mai mult, nu există studii care să demonstreze că această tehnică este sigură. Acesta este un teren minat pe care e bine să nu calci. De altfel, orice sfat venit de la un non-medic care ține de utilizarea de medicamente trebuie tratat cu atenție și scepticism. Este nesănătos să inhalezi abur fierbinte mai mult de 5 minute/ sesiune”, a scris medicul pe blogul său. scrie wowbiz.ro