NOI INFORMAȚII DESPRE STAREA DE SĂNĂTATE A ACTRIȚEI DRAGA OLTEANU MATEI: “NU A TRECUT ÎNCĂ PERIOADA CRITICĂ”

Au apărut noi informații despre starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei! Rezultatul testului făcut pentru infecția cu COVID-19 este negativ, au spus medicii care se ocupă de celebra artistă. Însă, din nefericire, perioada critică nu a trecut din cauza vârstei avansate și a afecțiunilor pe care le are.

Draga Olteanu Matei, noi informații despre starea de sănătate: “Are nevoie de suport hemodinamic şi respirator

În vârstă de 87 de ani, Draga Olteanu Matei a ajuns în urmă cu două seri la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași, după ce a fost transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, devenit noaptea trecută un infern. Când a fost preluată de medicii ieșeni, actrița avea o hemoragie digestivă superioară.

“Starea actriţei Draga Olteanu Matei este aceeaşi. Se află la ATI, având nevoie de suport hemodinamic şi respirator. Nu a trecut încă perioada critică”, a dezvăluit prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi, în cadrul unui interviu oferit azi, 15 noiembrie 2020, relatează spynews.ro.

Draga Olteanu Matei, internată în Clinica de gastroenterologie și hepatologie a Spitalului “Sf. Spiridon” din Iași

“Pacienta a fost adusă în Urgență de la Spitalul Piatra-Neamț, a suferit o hemoragie digestivă superioară, cel mai probabil cauza ar fi tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are pentru o afecțiune cardiovasculară.

Este vorba și de o pacientă cu afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și endocrine. Este în anestezie terapie intensivă, a fost tratată, sedată, investigată, este stabilizată în acest moment și se fac eforturi ca starea ei să fie stabilizată în continuare”, a declarat Diana Cimpoeșu, șefa UPU Iași.

Draga Olteanu Matei – biografie

Născută pe 24 octombrie 1933 în Bucureşti, celebra actriță a jucat n 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune. Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi

Cinematografică “I.L. Caragiale” în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa “Ziariştii” de Alexandru Mirodan, potrivit www.cinemagia.ro, citat de Agerpres. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV. După pensionarea sa din Teatrul Naţional (1992),

marea artistă a înfiinţat, la Piatra Neamţ, compania teatrală pentru actori neprofesionişti “Teatrul Vostru”. A devenit oficial pietreancă la începutul lunii septembrie 2007, când a obţinut buletin de Piatra Neamţ. La 25 octombrie 2007, i-a fost acordat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ.

Contribuţia adusă teatrului şi cinematografiei româneşti a fost recunoscută prin numeroasele premii, titluri, diplome, pe care le-a primit de-a lungul carierei, printre care: Premiul ACIN 1975 (“Ilustrate cu flori de câmp”,

“Filip cel Bun”), Premiul UNITER pentru întreaga activitate (2004), Premiul TVR şi PTWB (Prime Time World Broadcast) pentru Cea mai iubită actriţă (2003), Premiul Gopo pentru întreaga carieră (2010), Premiul pentru întreaga activitate oferit în cadrul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj (2011).

În 2002, i-a fost acordată distincţia Ordinul Naţional “Steaua României” de către Preşedinţie, pentru dăruirea cu care a servit scena şi cultura românească. Începând din data de 29 octombrie 2011,

Draga Olteanu Matei are o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti. Prezentă la eveniment, îndrăgita actriţă a declarat: “După Dumnezeu, vă mulţumesc tuturor, cei care aţi venit aici şi cei care nu sunt aici, pentru că datorită dumneavoastră eu am fost actriţă, m-am străduit din toată inima să vă bucur şi să vă susţin starea de bine”.

În 2014, i-a fost înmânat de către principesa Margareta, Ordinul “Coroana României” în grad de Ofiţer, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Holul de Onoare al Castelului Peleş din Sinaia.

În acelaşi an, soţul său, dr. Ion Matei, care i-a fost alături 44 de ani, a murit. Draga Olteanu Matei s-a numărat printre personalităţile culturale ajunse la senectute, care au fost omagiate cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, în 15 ianuarie 2018, la Ateneul Român, eveniment organizat la iniţiativa Ministerului Culturii. scrie cancan.ro