VIDEO. Un fotomodel din Rusia a suprins imagini şocante la morga unui spital COVID: ”Vedem mult peste șapte decedați”

Olga Kagarlitskaya acuză autorităţile că ar ascunde numărul real al deceselor COVID din Rusia.

Olga Kagarlitskaya, un model de 37 de ani din Rusia, a surprins imagini dintr-o morgă extrem de aglomerată din oraşul Samara, situat în sud-vestul Rusiei. Femeia a intrat în morgă pentru a ridica corpul neînsufleţit al părintelui său, mort de COVID.

Olga Kagarlitskaya şi-a pierdut tatăl după ce acesta s-ar fi infectat cu SARS-COV-2 la locul de muncă. Bărbatul era medic pe ambulanţa care transporta pacienţii COVID la spital. Olga a postat clipul pentru a susţine declarațiile unui fost oficial guvernamental care a spus că autoritățile ascund realitatea despre numărul de infectări cu coronavirus, dar şi despre numărul celor decedaţi din această cauză. Fostul model a filmat zeci de saci cu cadavre ţinute într-o încăpere care avea ferestrele acoperite pentru a nu fi dezvăluită amploarea pandemiei de coronavirus.

„Statisticile noastre oficiale arată că sunt șapte morți în Samara – din cauza coronavirusului”, spune ea pe filmare, acuzându-i pe oficialii din domeniul sănătății că încearcă să ascundă numărul deceselor legate de Covid-19, scrie Daily Mirror.

Gennady Kagarlitsky, tatăl Olgăi a fost infectat cu coronavirus pe ambulanţa care lucra. Acesta ducea la spital pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Fiica medicului decedat a filmat sacii cu cadavre, deşi angajaţii au încercat să o oprească.

„Aici vedem mult peste șapte morți” spune femeia în filmare.

Rusia, acuzată că-și ascunde morţii COVID

Unul dintre angajaţii de la morgă i-a mărturisit fetei că în acel moment erau peste 50 de cadavre COVID. Olga s-a plâns că reprezentanţii din domeniul sănătăţii au tot negat deceselor unora dintre medicii infectaţi cu coronavirus, precum şi cel al tatălui ei ca să nu plătească despăgubiri de 22.600 de lire sterline rudelor îndoliate.

Olga a mai spus că angajaţii de la morgă i-au dezvăluit că certificatele de deces sunt măsluite pentru a nu fi trecută la cauza decesului, infectarea cu noul coronavirus.

„Un angajat de la morgă mi-a spus că nu mă pot aștepta la cercetări fiabile și independente despre cauza morții, deoarece se axează pe un apel de sus, pe o conversație cu ministerul, cu Moscova. Toate acestea se fac pentru a nu plăti despăgubiri familiilor lucrătorilor medicali care au murit îndeplinind atribuțiile lor”, mai spune Olga.

Tatăl ei a lucrat în serviciul de ambulanță al unui spital militar care îngrijea veterani timp de 23 de ani.

„Era medic militar, ofițer. S-a întors din vacanță și s-a îmbolnăvit la serviciu”, a mai spus ea. scrie wowbiz.ro