Mărturii din iadul de la Piatra Neamț. Cum era să-și piardă viața medicul Cătălin Denciu, încercând să salveze pacienții din flăcări: „A ars ca o torță, avea combinezonul dat cu alcool!”

Informații cutremurătoare ies la iveală din seara în care au murit arși de vii 8 pacienți din secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.

Au trecut trei zile de la tragedia care a îngrozit întreaga țară. Incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a răpit în mod tragic viețile a 10 pacienți cu Covid în stare gravă. Evenimentul a declanșat controale riguroase în toate secțiile ATI din țară.

Cei care au trăit momentele îngrozitoare sunt în continuare șocați. Unul dintre martorii tragediei, angajat al spitalului, a dezvăluit pentru Observator cum medicul erou Cătălin Denciu,

tranferat în Belgia în stare gravă, a fost pe punctul de a-și pierde viața, după ce a încercat să scoată pacienții din flăcări.

„Flacăra era mică şi când s-o aprins el a ars tot ca o torţă. Fata a venit aici arsă, s-a dezbrăcat aici la mine, asistenta. Doctorul s-a dus să îl stingă şi s-a aprins. Şi s-a învârtit, s-a învârtit,

s-a învârtit, s-a învârtit şi când a fugit a aprins tot salonul, el. Fugea. S-a speriat (…) A vrut să scoată bolnavii. Ce să scoţi bolnavii?! A vrut să stingă flacăra (…)”, povestește martorul.

„Nu se schimbă de combinezoane”

Bărbatul a dezvăluit că medicii nu-și schimbau des combinezoanele, ci le dezinfectau. Faptul că aceste costume de protecție erau date cu soluția care conține alcool este un factor care a făcut ca flăcările să-l învăluie rapid pe medic. Mai mult, acestea sunt făcute din hârtie, adaugă martorul.

„S-a mai dat şi cu dezinfectant. Se dezinfectează, nu se schimbă de combinezoane. Şi dezinfectantul ăsta e tot cu alcool. S-o aprins el. Combinezoanele astea sunt din hârtie”, a declarat un martor la nenorocirea de la Piatra Neamț, angajat al spitalului.

„Mama e carbonizată, nu am ce să recunosc”

Constantin Teslaru, fiul unei victime de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, a declarat pentru Gândul.ro că incendiul a fost atât de puternic încât toate victimele au fost carbonizate. El spune că autoritățile îl pun pe drumuri, din cauza birocrației.

„Mâine ar trebui să o scot pe mama, deși mi s-a transmis de ieri ca să o iau luni. Mi s-a spus de la spital că nu au unde să o depoziteze. La recunoaștere nu m-au chemat pentru că nu mai am ce să recunosc, este carbonizată. Este un dezastru acolo, nu lasă pe nimeni să intre. Cam toată lumea care a fost acolo(în salonul ATI care a ars) este carbonizată, în afară de două persoane care au fost scoase, dar și alea au murit la UPU”, spune fiul victimei de la ATI.

Opt pacienţi COVID în stare gravă au ars de vii, sâmbătă seară, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, iar alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi. scrie wowbiz.ro