Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București! Ce spune ministrul

Un posibil focar Covid cu noua tulpină britanică a fost identificat la o școală din Capitală.

În aceste condiții, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a fost întrebat dacă Guvernul plănuiește să redeschidă în continuare școlile pe 8 februarie.”Nu știm dacă vreunul dintre angajați este confirmat cu această tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei

patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare.

Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii, iar partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns.

Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație care este într-adevăr îngrijorătoare, de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2″, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia

cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, cei îndreptățiți cu competență în domeniul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții”, a subiliniat Sorin Cîmpeanu.

Vineri au fost identificați doi bucureșteni cu noua tulpină britanică de Covid-19. Ancheta epidemiologică a scos la iveală 10 contacți direcți ai acestora, printre care 4 angajați ai unei școli din Capitală. Niciuna din

persoanele depistate cu noua tulpină Covid nu călătorise în străinătate, deci această nouă tulpină s-ar transmite comunitar și în țara noastră.

Care ar fi riscul în cazul redeschiderii școlilor

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a discutat despre pericolul pe care l-ar putea reprezenta deschiderea școlilor pe 8 februarie pentru elevi și profesori.

„Principalul pericol pentru copii sunt părinții și dascălii care îi pot infecta, deci trebuie avute în vedere aceste categorii”, declara medicul pediatru Mihai Craiu, citat de g4media.ro.

„Școlile vor trebui deschise cândva. Întrebarea e cum să facem ca să le deschidem în siguranță. Sunt ferm convins că școlile trebuie deschise, doar că trebuie să fie zona respectivă pe verde.

Ca medic de urgență, pot să vă spun că am început să vedem tot mai des adolescenți cu tentative de suicid”, a răspuns medicul la întrebarea dacă se vor deschide sau nu școlile la 8 februarie. scrie kanald.ro