MARE SARBATOARE! Calendar ortodox duminica, 1 august 2021. Credinciosii cinstesc doua mari sarbatori crestin-ortodoxe! Ce rugaciune pot rosti in aceasta zi!

Potrivit calendarului ortodox, credinciosii praznuiesc in a cea de-a sasea duminica dupa Rusalii, doua mari sarbatori!

In fiecare an la data de 1 august, Biserca Ortodoxa praznuieste marea sarbatoare a Scoaterii Sfintei Cruci precum si Inceputul Postului Adormirii Maicii Domnului. Si tot in aceasta zi, care a picat de aceasta data duminica, a sasea dupa Rasalii, sunt pomeniti si Sfintiii sapte Mucenici Macabei: Avim, Antonie, Gurie, Eleazar, Evsevona, Ahim si Marcel; Sfintii noua Mucenici care au marturisit in Perga Pamfiliei: Leontie,Attu, Alexandru,

Chindeu, Mnisiteu, Chiriac, Mineu, Catun si Evcleu; Sfantul Papa cel Tanar; Sfantul Mucenic Eleazar; Sfantul Mucenic Chiriac; Sfantul Mucenic Teodor; Sfantul Mucenic Polieuct; Sfintii Mucenici Mini si Mineu.

Calendar ortodox, 1 august 2021: Ce semnifica Scoaterea Sfintei Cruci

In fiecare an la data de 1 august, Biserica Ortodoxa se savarseste slujba dedicata Scoaterii Sfintei Cruci. Aceasta sarbatoare a fost stabilita cu ani in urma din dorinta comuna a credinciosilor ortodocsi greci si a celor rusi, pentru a praznui in acealsi timp biruinta pe care au repurtat-o rusii impotriva bulgarilor si grecii impotriva sarazinilor.Astfel, pe 1 august,

la Constantinopol era scos in procesiune lemnul Sfintei Cruci din Palatul Imperial care era purtat pana la Catedrala Sfanta Sofia. Si se obisnuiau sa se realizeze procesiuni pentru ca oamenii sa fie feriti de necazuri si boli grave.

Tot la data de 1 august se praznuieste si Inceputul Postului Adormirii Maicii Domnului, care va dura vreme de doua saptamani, cand credinciosii vor posti si se vor ruga intens.Urmand ca pe 15 august sa sarbatoreasca marele praznic al Adormirii Fecioarei Maria.

Calendar ortodox, 1 august 2021: Rugaciunea Sfintei Cruci

“Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul.Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara demonii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii, zicand:
Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care gonesti demonii cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad, si a calcat puterea diavolului, si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrajmasul.

O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi mie cu Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si cu toti Sfintii, in veci. Amin.”, potrivit¬†crestinortodox.ro scrie kanald.ro