Reguli noi pentru calatoriile cu avionul, de la 1 ianuarie 2020. Este interzis!

Pasagerii care perturbă zborurile ar putea ajunge la închisoare, in strainatate, conform noilor reguli ce vor intra in vigoare de anul viitor.

Legea va acoperi inccidente de infiltrare, agresiune fizică, hărțuire, fumat sau nerespectarea instrucțiunilor echipajului potrivit publicatiei The Sun.

Noile reguli sunt cunoscute sub numele de Protocolul Montreal 2014 sau MP14, vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Este vorba de un tratat global – recunoscut de 22 de națiuni din întreaga lume – care permite tarilor membre să pedepseasca pasagerilor neliniștiți.

În acest moment, pasagerii care au avut un comportament neadecvat la bordul zborurilor internaționale, pot fi urmăriți doar de țara în care este înregistrată aeronava.

De exemplu, dacă un pasager aflat sub influenta alcoolului provoacă haos pe un avion înregistrat în Marea Britanie,

dar călătorește în străinătate, Regatul Unit are dreptul legal de a judeca acea persoană.

Cu toate acestea, dacă nu vor fi arestați până in momentul aterizarii într-o țară străină, problemele cu privire la cine are dreptul de a-l judeca pe pasagerul nelinistit nu vor inceta sa apara.

Potrivit Asociației Transportului Aerian Internațional (IATA), „aproximativ 60% din infracțiuni rămân nepedepsite din cauza problemelor de jurisdicție”.

Dar, odată ce MP14 va intra în joc, pasagerii neliniștiți pot fi urmăriți penal în țara în care avionul aterizează și ar putea ajunge la închisoare în străinătate.

Alexandre de Juniac, directorul general și CEO al IATA, a declarat: „Tratatul este în vigoare. Încurajăm mai multe state să ratifice MP14, astfel încât pasagerii neliniștiți să poată fi urmăriți în conformitate cu orientările globale uniforme.” sursa:haihuin2.com