Groaznic! Cutremur cu magnitudinea de 7,1 în această dimineață! Unde a avut loc seismul

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade, estimat la o adâncime de 10 km (6,21 mile), a lovit în această dimineață regiunea Insulelor Kermadec din Noua Zeelandă, a anunțat US Geological Survey (USGS). După seism a fost emisă o avertizare de tsunami.

Potrivit informațiilor făcute publice de US Geological Survey (USGS), cutremurul a fost estimat la o adâncime de 10 km (6,21 mile). Sistemul de avertizare de tsunami din SUA a emis o avertizare de tsunami

în urma acestui seism cu magnitudinea de 7,1 grade care a lovit în urmă cu puțin timp regiunea Insulelor Kermadec din Noua Zeelandă.

Cutremur cu magnitudinea de 7,1 în această dimineață

În urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1 din această dimineață, a fost emisă o alertă pentru valuri periculoase pentru unele coaste, Sistemul de Avertizare pentru Tsunami din SUA a spus:

„Valurile de tsunami care ajung la 0,3 m până la 1 m deasupra nivelului mareelor ​​sunt posibile pentru unele coaste ale Insulelor Kermadec.Se estimează că valurile de tsunami vor fi la mai puțin de 0,3 m deasupra nivelului mareelor ​​pentru coastele Fiji, Noua Zeelandă și Tonga.”

Cu toate acestea, Agenția Națională de Management al Urgențelor (Nema) și Biroul de Meteorologie au confirmat că nu a existat nicio amenințare de tsunami pentru Noua Zeelandă și Australia.

„Nu există nicio amenințare de tsunami pentru Noua Zeelandă în urma cutremurului M7.0 din sudul insulelor Kermadec”, a declarat joi Civil Defense New Zealand. „Amintiți-vă, dacă un cutremur este lung sau puternic, plecați”, au mai spus ei. scrie spynews.ro