Cel mai sănătos aliment pentru colon. Te ajută să scapi de balonare, dureri, gaze și să ai un tranzit intestinal optim

Poate că nu este la fel de bine cunoscut ca iaurtul de băut sau ca laptele bătut, însă chefirul este în mod cert o alegere mai sănătoasă dintre aceastea. Iată de ce:

Chefirul este un tip de băutură ce se face din lapte fermentat, fiind și printre cele mai bogate produse în probiotice.

Probioticele sunt culturi de bacterii vii asemănătoare celor care rezidă în tractul nostru digestiv, iar din acest motiv ne sunt necesare – în special când există probleme cu flora intestinală.

Produsul mai este bogat în vitamina B, în calciu, magneziu, acid folic și multe enzime necesare organismului.

Chefirul e bogat în probiotice

Spre deosebire de iaurtul grecesc, de exemplu, ce conține doar două tipuri de probiotice, chefirul conține peste 20 de tipuri de probiotice, scrie publicația ”Microbiologia Mâncării” (Food Microbiology).

Chefirul poate îmbunătăți imunitatea

Bea chefir în mod regulat ca să te aperi de infecțiile bacteriene. Candida este doar una dintre numeroasele tipuri de bacterii pe care probioticele din această băutură le ține sub control în organismul tău. Ba chiar, potrivit site-ului draxe.com, unele studii au arătat că poate fi o băutură-tratament eficientă împotriva răcelii.

Vindeci colonul iritabil cu chefir

Datorită enzimelor și culturilor de bacterii ”bune” pe care le conține, chefirul este un tratament eficient pentru sindromul colonului iritabil. Și iaurtul simplu poate ajuta, însă chefirul este mult mai bun.

Poate fi băut de cei cu intoleranță la lactoză