Aceste frunze sănătoase vă pot scăpa de varice, dureri articulare, dureri de cap, pierderi de memorie.

Aceste frunze sănătoase vă pot scăpa de varice, dureri articulare, dureri de cap, pierderi de memorie și multe altele – Aproape fiecare dintre noi avem dafin și frunze de dafin în bucătărie.

Dafinul ace parte din categoria arbuștilor cu frunzele veșnice verzi, ușor ondulate pe margine. De regulă, dafinul este folosit ca și condiment pentru mai multe preparate culinare.

Cu toate acestea, stiati ca aceasta planta are efecte foarte bune asupra sanatatii dumneavoastra fizice? Aceste funze incredibile au o multime de proprietati medicinale. Aveti posibilitatea de a vindeca mai multe probleme de sanatate daca faceti un ulei din aceasta planta si il folositi in mod regulat.

Beneficiile frunzelor de dafin:

Excelent in curatarea colonului
Perfect pentru calmarea nervilor
Aceste frunze va ofera mai multa putere intelectuala si va ajuta sa va concentrati mai bine

Va elimina durerile articulare si venele varicoase
Stimuleaza umflaturile
Va ofera o imunitate mai puternica
Rețetă ulei de dafin

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

30 grame frunze de dafin
250 ml ulei de masline
Cum se prepară?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa pisati frunzele de dafin intr-un mojar.

Apoi, adaugati uleiul de masline peste frunze. Puneti amestecul intr-un borcan cu capac. Inchideti etans borcanul. Este nevoie sa lasati borcanul intr-un loc rece, intunecos, timp de 2 saptamani.

Va trebui sa-l agitati din cand in cand. Dupa ce au trecut cele doua saptamani se strecoara amestecul printr-un tifon si se pune intr-un alt recipient curat cu capac. Se recomanda sa pastrati acest amestec in camere reci.

Beneficiile uleiului de dafin

Masajele cu ulei de dafin cald va trata articulatiile dureroase
Este solutia perfecta pentru durerile de urechi si migrene
Eliminati durerile de cap doar prin frictionarea tamplelor cu ulei de dafin
Este perfect pentru reducerea temperaturii corpului
Este capabil sa imbunatateasca activitatea intestinelor si digestia
Perfect pentru problemele renale si hepatice

Daca va confruntati cu probleme ale pielii, il puteti utiliza ca si o lotiune
Elimina acneea si comedoanele
Frunzele de dafin sunt indicate si în indigestii, balonări, răceala şi gripă, laringite, bronşite, astm şi tuse, febră, sinuzite, reumatism, viroze respiratorii, vomă, afecţiuni renale şi hepatice, anorexie, depresie, nervozitate etc.

Cum se administrează?

În tratamentul afecţiunilor gastrice se foloseşte infuzia, care se prepară astfel: puneţi 5-10 g de frunze uscate în 1 I de apă clocotită. Lăsaţi să infuzeze 10 minute, apoi filtraţi. Beţi 2-3 căni pe zi.

În tratamentul inflamaţiilor gurii şi al ulcerelor bucale este indicat uleiul esenţial de dafin. Diluaţi la concentraţia de 1 picătură de ulei esenţial în 10 ml de ulei excipient. Aplicaţi de 3-4 ori pe zi.

În tratamentul reumatismului şi al durerii generalizate se va aplica unt de dafin pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, conform instrucţiunilor de pe etichetă.